Du och jag!

image50image51 Hejhej!
Har slitit hårt hela dagen, på förmiddagen var jag och mamma ute på promenad, vilket kändes i benen när jag kom tillbaka hem vill jag lova. Sen tvättade jag, duschade och pluggade en del. Idag kommer dessutom Kristofer hem från storstaden så ikväll ska jag roa mig med att träffa honom :)

image54


Grattis till Ivar också som fyller 22 manliga år idag! Hurrey!
image53

Ashley and Mary-Kate

Jag är medveten om att detta är ett söndertjatat ämne. På samma sätt som jag är medveten om att tvillingarna Olsen är människor tjejer har som idoler i 5an. Men! Ni kan inget annar än hålla med om att de, i nio fall av tio, alltid lyckas pricka kläderna rätt! Jag tycker själv att Ashley är snäppet vassare än M-K men det är nog en smaksak.
Ta själva en titt och fundera över vad ni tycker.

image46
Ashley  i svart, M-K i den grå/beiga koftan som faktiskt l
iknar den som så många köpte på Gina Tricot i höstas.


image47
Ashley aningen blondare och M-K i solbrillor.

image48
Här har Ashley lyckats med en precis vad jag skulle kalla "Sara-look" ! Det ser så himla skönt och slappt ur, samtidigt som det är grymt snyggt. Dessutom har jag en oanad kärlek till halsdukar.

image49
Här skulle jag ändå kanske välja M-Ks out-fit (-svarta strumpbyxor)
Hellre lite längder på håret än uppsatt.

Men frågan återstår, vad tycker ni om tvillingarna, och vem är mest vässad när det gäller stilen?


Släktkalas

image45
Idag kom tjocka släkten hit. Men större delen av dem befinner sig för tillfället i Thailand och glassar i solen så idag var det en ganska tunn skara. Fyllde dock ut den med mina bästa, finaste. Kompis och pojkvän. Evylyn och Kristofer, vilket var himla gosigt :) Vi firade mig, 18, Anton, 11 och Glad Påsk på samma gång.
Efter mängder med ägg, köttbullar, potatis, pajer av olika slag, tonvis av sötsaker, tårta och chokladkaka slank det ner en och annan alkoholhaltig dryck också. Jag tycker fortfarande att det är lika roande att kunna be mamma hälla upp ett glas vin utan att hon säger nej. Att vara 18 är underbart ;) Sen knallade vi iväg till Tommie och Emelie en sväng. Nu titter jag hemma, pappa har precis kommit hem och hade med sig ett par fina linnen från varmare länder. Han hade dessutom gjort ett bra jobb och träffat rätt på storlekar! Jag är imponerad!

lovely life.
S


Otroligt!

Här har ni en kille som minsan kan det här med tonhöjningar. Det är inte alla som kan sjunga duett med sig själva!

 

Tjejer

image42

Småstjärnorna och en randig påskhare

Skärtorsdagen idag, mamma och jag lekte maskerad efter att huset var lite halvt färdigstädat. Vi klädde ut mig till påskhare, hittade en randig sparkdräkt i big size som vi garvade åt och drog över resten av den dåvarande out-fiten. Dessutom var det småstjärnorna ute i Born och mamma kom med ideén att ta med påskharen till skolan. Vilket vi gjorde.

Det blev succé.

Jag fick dock springa som en dåre när ett trettiotal ungar gapandes och skrikandes jagade ut den stackars gamle haren på åkern. Benen de bar kan jag lova, och fort gick det!  Här kommer lite bilden, resten hittar ni på primawera.bilddagboken.se

Enjoy

 

image41




sweet seventeen

image38

Livet är bra. Det är verkligen någonting man ska uppskatta och vara rädd om.
Trots en del tråkigheter och stress kring födelsedagar mår jag bra. Om morfar nu repar sig och det visar sig inte vara någon fara så kan det här bli ett bra år. Jag har de bästa vännerna i världen och jordens finaste pojkvän.


tre dagar kvar med en förkylning..

Tre dagar. Tisdag, Onsdag och Torsdag. På Fredag smäller det, då är det långfredagen, den 21 mars och jag blir vuxen, myndig och mycket mogen. Tanken är att vi ska härja på Klaras men nu har jag fått en förkylning som hänger mig i hasorna och vägrar ge sig. Vore det inte typiskt att ligga nerbäddad i sängen hela helgen? Suck.
Men jag jobbar på det, kämpar med te, halstabletter, glass och film. Förkylningen ska bort!

Tittade på byxor på Carling igår, och i fredags.. Jag tittade faktiskt på dem dagen innan det oxå.. det är ett  par  jättefina jeans för 900 pix jag vill ha. Önskade mig dem till födelsedagen men efter lite smygande och rotande i Carlings försäjningspärmar kom vi fram till att min mor inte köpt dem. Till råga på allt går mitt hår på 500 rikstaler så ´jag kan inte köpa dem själv heller.. det är då förjävligt. Jag får gå byxlös i vår helt enkelt...

Eller hoppas på ett mirakel.
Ciaoo!
S


Hemma

Idag är jag hemma. En välförtjänt sovmorgon kändes viktigare än ett tävling i nutidsfrågor, en föreläsning av Röda korset (bra, jag vet man jag har redan hört samma föreläsning förra året) och en musikkal på parkteatern. Ikväll ska jag dansa, skaka rumpan och svettas hysteriskt. Idag är även dagen då min syster och Niklas åker ill Kambodja i 27 hela varma, soliga och förmodligen mycket stressiga dagar.

Här regnar det..


K

image34

I vått och torrt, alltid står du där och ler.              
Det spelar ingen roll vilken dag på året det är,
du får mig alltid att känna mig som den lyckligaste människan i världen.
                                              
Bästa vän och det finaste jag vet älskling.
..det är du.


     image36   image37

Resplaner

Far min ska till Brasilien, igen. Historien bakom den tidigare resan är lång och aningen skrämmande då den påminner om hur liten världen ibland tycks vara. För att förkorta det hela så var pappa där i jobbet 1992. Han bodde då hos, tro det eller ej,  Kristofer som då bara var 2 år och som i sin tur bodde där pga att Erik (hans far) jobbade där nere.  Hahaha, vem hade då anat hur det skulle bli 15 år senare..

Hursomhelst, nu ska han åka dit för affärer igen, redan imorgon reser han och jag blir kvar hemma... suck. Inte nog med att han ska till soliga stränder och gotta sig i två veckor, han är dessutom borta över min födelsedag, 18-årsdag! Jobbade verkligen stenhårt på argumenten som jag innerligt hoppades skulle få mig och K at följa med till Brasilien. Det hade ju varit nått!! Att bli 18 på en solig strand och en paraplydrick i handen är det nog ionte många som skulle säga nej till... I and tried, over and over again... Men nej. 

Nu får jag istället sitta här, glo ut genom fönstret och titta på när regndropparna faller från skyn. Kanske "trösta" mig med lite bilder från allt det jag går misste om.

       

Det ni!
S

Ett steg på vägen..

image30

Äntligen har jag en alla mina "to do" avklarade. Dansen är klar, nu ska den bara testas, har dock ingen dansare till hands så det får kanske bli babe som får agerar ballerina ikväll ;) hahaha.

Nu väntar duschen, sen ska jag ta tag i spanskan oxå! Hejjahejja!

S

Fantastisk helg i stress

Veckorna går tom. ÄNNU fortare än förväntat och jag hinner inte med för ett korvöre. Jag har både spanska, datakunkap, matte, naturkunskap, engelska och dans att plugga men inget av det hinns med, möjligtvis spanskan, jag är så illa tvungen. Men vem vill sitta inne och plugga när helgen bjuder på ett underbart väder och det finns miljoner andra saker som lkänns betydligt mer lockande? Mysteriken kring GossipGirl fortsätter och spänningen stiger...

Ikväll ska jag in till örebro och gå på Kinamuren med K :) Men först! Spanska.

image29
S

Svar på:


HannaFjellsteddt - menar du gossipgirls blogg? Isåfall är adressen risetsgossipgirl.blogg.se :) Ta en titt!

CAZZIS - Jag vet ärligt talat inte om jag tror på spöken, har inte kommit så långt i min personliga åsiktsanalys ännu. Men jag tror att jag tror på någon form av väsen. Tror du på spöken?

GossipGirl

GossipGirl har blivit hetaste samtalsämnet på skolan, alla talar om henne/honom (personligen tror jag på en feminim GossipGirl) Alla undrar, snackar och funderar.. vem är det?! Ryktena går.. har fått många på mig som påstått att det skulle vara jag.

I mitt huvud har de flesta namn hunnit snurra, allt ifrån, Linn, Stephie eller Lovisa i sam 3an till Shad, Kajsa eller Frida herself... tom. Jeanette har flygit förbi mina tankar. Alla har sina anledningar till att tas bort från listan över misstänkta. Låt detta bli en hemlighet.


Jag tycker att idéen är strålande, precis vad Risbergska behöver. Hoppas bara att GossipGirl håller sig i kragen och lägger ner med personliga påhopp och kränkningar. Det här kommer till ledningen vilken dag som helst och då är de nog inte sena att anmäla alltihop. Vilket ju vore himla synd.

Keep up the good work!
S

natttankar

Det har hänt förr, inlägg om att bli vuxen. Jag tycker att det är ganska intressant, både på gott och ont. Ikväll tänkte jag på detta med åldern.. Har ni någonsin varit med om att era päron skiftar eran ålder beroende på vad det är som diskuteras? Mina gör det hela tide! När det tex. handlar om sprit, att resa på egen hand eller, enligt dem, onödiga större köp får jag ofta höra "Nej men Sara, du är knappt 17 år och sålänge du bor i det här huset bestämmer vi, du är alldeles för liten... blabla"

knappt
17?

.....

Ursäkta men jag fyllde 17 för snart ett år sedan och jag kan mer än väl bestämma på egen hand vad jag vill göra med mitt liv, det är ju halva tjusningen med livet, tanken på att du kan göra precis vad du vill med det!
Ett annat exempel är när det kommer till ansvarstagande, då byter de ut replikerna till nått i stil med "Sara... (de börjar alltid med mitt namn) ..du är 18 år och flyttar snart hemifrån och då är meningen att du ska kunna ta hand om och sköta en lägenhet helt på egen hand. Du borde ta mer ansvar."

.....

återigen, jag är 17 år fyllda och inte en dag mer än så. Och vadå hemifrån?! Det är det då inte jag som påstått!
Jag kan bli fullkomligt gaalen på att få min ålder ändrad till vad som passar bäst just i den aktuella situationen.

Känner ni igen er?

Tillbaka till detta med att hjälpa till hemma.. i mitt hus förväntas jag mer eller mindre:
* Städa mitt rum en gång i veckan
*Helst damsuga ytterligare en gång för att hålla damråttorna borta
*Städa en av toaletterna en gång i veckan, då blir mamma glad!
*Plocka ur diskmaskinen ett par gånger i veckan
*Tvätta ett par gånger varannan vecka
*Hålla rent och snyggt i köket då jag ser att det behövs
*Se till att Hälga kommer ut när hon behöver

Är det mycket tycker ni, hur mycket hjälper ni till hemma? Och vad förväntas ni göra?


Tack, det vore bra att veta. :)
Ha en underbar kväll.
S

Missa inte!!

Nu har Risbergska fått sin alldeles egna, hysteriskt sköna GossipGirl. Riset itself är självaste Upper East Side och vem vet vem GossipGirl har spanet på nästa gång? ;)

Missa inte det här vänner, det är årets grej!
Jag sätter hundra spänn på att bruden är skön, kolla in bloggen på risetsgossipgirl.blogg.se

S

Inkommande skor och jag är mycket nöjd med mig själv

image28

Dessa skor har jag kikat länge på och igår bestämde jag mig och slog till!
Det är dock päronpengar de går för och mamma köper dem imorn!
De är från Stadium och kostar inte mer än 399 pix! Som hittat!

Bild

image27

Som Josephine en gång sa. "En blogg med bilder är en roligare blogg"
Den här är tagen av Emelie på 91ornas skolavslutning i Nora.

Because it´s more fun!
S

Ledig dag

Idag har ettorna på Risbergska aktivitetsdag vilket innebär en deldag med galenskaper som elevrådet annordnar. Det delas ut priser för alla möjliga saker och alla elever springer omkring på stan på jakt efter alla de saker som de får i uppdrag att hämta. Det kan vara allt ifrån en soptunna till en mormor på 80+! En rolig grej är också utklädnadstävlingen som pågår hela dagen. Förra året, då vi var ettor tog vi hem segern storslaget med temat 101 Dalmatiner. Vi var prickiga hela högen och hade det himla roligt!

hursomhelst.. 2orna och 3orna är menade spendera dagen på universitet och lyssna på föresläsningar av alla de slag men för min del betydde detta en dag hemma i all trevnad. Vaknade bredvid K och efter en långpromenad med Hälga Hund så gjorde vi iordning en ordentlig frukost. Sen blev det dusch och lite plugg innan det övergick till kaninletande istället. Vi har nämligen fått för oss att skaffa kanin! Och det finns många sorter att välja mellan kan jag lova, allt ifrån hemeliner till belgiska jättar och angora. Hahah
Här kommer några smakprov ;)

                  


Vilken tror du skulle passa oss bäst?

Morgonkvist

God morgon!
Jag skrattade lite för mig själv igår kväll när jag såg hur många som tyckt till om min headerbild. Vissa tyckte att jag såg för sammanbiten ut och hellre skulle spegla mitt rätta jag, dvs, glad och sprallig medans andra tyckte att den var fin och på en konstigt sätt var både snygg och sexig, på samma gång som den var söt och gullig. Hahah, det är roligt att ni tycker till om saken, när jag har tid ska jag rota lite bland fler gamla bilder och se vad som finns :)

Igår var en mysig dag, vi åkte en buss på 50 pers från skolan, Rudbeck och Universitetet upp till Sälen för en heldag i snön. Men trots att solen sken, skidorna gled som de skulle och dagen inte kunde ha varit finare saknade jag K himla mycket. Det togs en hel del bilder som några av dem snart kommer upp här hoppas jag, resten hamnar på bilddagboken!

Nu måste jag avsluta det här och kila till bussen, idag blev en oplanerad sovmorgon då jag var helt slutkörd från gårdagen och omedvetet stängde av väckarklockan.. "ops!, ibland har man "otur" ;)

Ciaaoo
S

Mamma, lilla mor

Sådär ja, nu har lugnet infunnit sig och mörkret är inte längre min fiende. Mamma är hemkommen och jag ligger nerbäddad i sängen balnd fina lakan men datorn och K på msn i högsta hugg. Jag menar, kan man inte fixa´t live så gör man väl så gott man kan!

Måste nog erkänna att jag är en riktig mammagris. Mår alltid mycket bättre när jag vet att mamma är med på noterna och jag kan sova tryggare när jag vet att mamma finns där om en mardröm sätter in.
Jag har en teori om att innerst inne är man kanske inte så stor som man kan tyckas känna sig många gånger¨.
Ena stunden kan man känna sig så himla stor och skulle minsan klara en egen lägenhet, eget liv, val och vägar att gå helt på egen hand... sekunden senare sitter man där, tittar på Beck och blänger avundsjukt på hunden som tryggt och varmt ligger uppkrupen i mammas knä. Lägenhet? -visst!, det skulle nog inte vara något större problem, jag har ju hört människor som överlevt på havregrynsgröt och överkryddade omeletter förr! Det vore en baggis! Men samtidigt slår det mig, det slår mig att jag aldrig skulle klara av att gå vägar och besluta om större val helt på egen hand. Utan mamma vore jag minst i världen.

Nåväl.. nog om känsloladdade morsgris-inlägg

Imorn är det alltså Sälen som står på listan. Matsäcken är packad, skidorna står vid dörren och bussen kommer och hämtar oss "lantisar" klockan fem!  Att ställa väckarklockan på 03.40 tar emot, det måste jag medge. Är hemma vid halv nio imornkväll, hoppas på en massa bilder att ladda upp och visa er då! :)

Börjar så smått bli klar med nya designen nu oxå.. lite småjusteringar bara, funderar på att byta header-bilden..
Vad tycker ni?

S

Humörsvängningar.

Suck, det blev en dålig dag det här. Från att ha varit planerad till en mycket bra sådan dränktes den i gråväder, besvikelse och stress. Morgonen var dock fin, mysigt att vakna up bredvid K :)
Men huvudvärken han haft från igårkväll höll i sig och utveckaldes dessutom till illamående. Jag var kvar hos honom en stund innan jag kilade över till E. Te, skitsnack och mindre plugg än vad som skulle ha varit behövligt övergick till en innebandymatch för herrlaget som jag dissade efter första 20 minutrarna..

Ingen lust till någonting. Gick hemåt, mötte pappa och A vid badybanan och snodde skjuts hem med dem (Y) Efter lite mat och lite plugg sitter jag nu här.

K mår fortfarande illa och förljer nog inte med till Sälen imorn + Mina p-piller ger mig hyseriska humörssvängningar...

Resuterar i att jag ikväll känner mig utelämnad till mörkret och vågar inte gå och lägga mig.
Ibland känns även den bästes liv som en fattig mans.

Update

image17

Imorn sticker jag till Sälen över dagen med elevrådet på Risbergska skolan och ett stort gäng sköna männsikor. Risbergskas elit.

Detta är dock mest en update i hopp om att profilbilden ska försvinna.
Senare idag blir det en herrmatch i drottshuset, en del spanska, käk och förhoppningsvis en frisk Kristofer hos mig ikväll.

På återseende!

@ K's!

image16

Sitter hemma hos K och fixar med bloggen. Hittade lite bilder på hans dator som jag jag passade på att sno ;)

förändring

Även jag tänkte försöka mig på en ny design här på bloggen. Är dock inte så väldigt haj på det så vi får väl se hur det går... kommer nog att vara kaos ett tag framöver.

S

Older and older...

image33

Efter skolan,naturkunskapsprov och en alldeles för lång mattelektion igåreftermiddag åkte vi med Emma upp på stan. Hon har tagit körkort och hade snott med sig sina pärons snygga bil :)
Det blir alltid så roligt knas i huvudet när man åker bil och kompisen sitter vid ratten! Tänk vad mycket man har möjlighet till till sommaren! :D

Bättre sent än aldrig!

Nu tänkte jag lägga upp bilderna som jag lovade tidigare. Mobilen har krånglat och Skolan har stulit all min dyrbara tid. Men hey! Bättre sent än aldrig kanske.

Före
 

Efter
  

Ewe kom upp och hjälpte till oxå! :)
  

Sädärja!
S

RSS 2.0