Tillbaka in i vardagens ruscher!

Lång dag. Vaknade imorse och kände direkt att skolan inte lockade, men K sussade bredvid mig vilket gav mig hopp om livet. Ett djupt andetag och sen upp ur varma lakan.

Efter en dag fylld med Idrott, Spanska, Naturkunskap och Dans mötte jag älskling på stan en timme innan det var dags för ytterligare ett danspass. Vi knallade på stan och köpte youghurt på ICA. Jag har sagt det förr men säger det ingen.. de där småsakerna, mh! <3

När jag kom hem var mamma söt och gjorde månadens godaste omelett till mig. Till det blev det en kopp te och naturkunskap. Ganska mysigt för att vara pluggkväll, fick dock offta veckans avsnitt av Anna Phil vilket gjorde mig ont när jag har två bröder som satt och glatt berättade för mig hur himla spännande och ruggugt bra det var!

Nu väntar sängen, dans imorn och sen en vecka fylld av to do.

- Naturkunskapsprov på fredag
-En hel del spanskaplugg inför kommande prov
-Komplettering till en svenskarapport
-En modern dans som ska korigraferas klart (!)
-Dans
-Engelskabok som ska läsas samt läras
-Dans
-HELG! kryddat med älskling och gallej.

Det är jag värd.

Så om det är ekar här i veckan...
På återseende!
S


Heloo, hello. helloo!

Nice och ganska konstig beskriver nog gårdagskvällen bäst.
Kom till Ewe vid sjusnåret, trampade till Sundin, Niclas och Fester ett par timmar senare för att inse att de var alldeles för mycket datanördar för att vi skulle stanna någon längre stund. Nästa stopp var Mårten Linder. Där var det trevligt, vi tittade i gamla skolkataloger från 93-94 (!!) och skrattade åt att Wille Khil var en riktig liten tjockis, haha :) Men timmarna tickade iväg och jag började känna mig som tredje jhulet vilket gjorde att jag tog min flykt hos Kristofer där det var väldigt nice och gosigt :)

Ewe i sin tur hade det nog inte så tokigt hon heller att dömma på ansiktsuttrycket när vo åter möttes upp strax efter två och sen kilade upp och la oss i sängen, fnissande och pirrigt berättandes om alla diverse detaljer.

Ibland är det bra mysigt att vara larvigt flickfjollig :)

Att bli polis eller att inte bli lapplisa

Ja jag skulle vilja bli polis, men man vill ju helst inte bli den som människor avskyr, Poliskvinnan som står bakom en djup kurva och gömmer sig, för att sen, när du oskyldigt svänger in på gatan där hon står, höja sin vänstra arm,  vinka in dig till vägkansten lite nonchalanat med handen och slutligen stega fram och skriva en böter på 4000 spänn!!

Med ett mycket belåtet leende på läpparna.



Detta hände oss i Torsdags när vi var nere på stan i vårat gamla charmtroll.

Det var jag, mamma, wille och Anton- bör nämnas att ingen av oss bar säkerhetsbälte. Polismannen steg ut i vägen, sträckte upp vänster arm, vinkade nonchalant med handen och gav oss en böter på 2500, respektive 1500 pix! 2500 var för Anton eftersom han är mindreårig, 1500 var för mamma herself. Wille och jag hade turligt nog lyckats dra på oss bälte fort som fasen!
Tacka gud för det.  

Efter lite om och men, kvinnlighet och charmerande ord fick vi dock tillsammans ner priset till 2500, den snälle mannen bjöd på mamms böter.

Sånt där känns ju jobbigt, det är så fuktansvärt onödiga pengar, dessutom var det tydligen den nationella böterveckan denna vecka (......)    -jag säger inget så har jag inget ont sagt.

Låt oss istället hälsa alla bliister att använda säkerthetsbältet, det är ju den "nationella böterveckan "denna vecka och Norapolisen är på hugget!

Vårstädning och motion

Igår var den exakt en månad kvar tills artonårsdagen, ihh, tiden går fort och jag börjar bli lite smått uppspelt! Såhär på vårkanten är det alltid lika mysigt att se fram emot ett nytt år. Det är lite för mig som nyårsafton kanske är för andra, man lovar sig själv saker och ting, mår underbart och lämnar allt gammalt bakom sig. Att mamma sen dessutom har tvättat sönder (tror jag iallafall)min favorit-partytopp och Kezo (en hund) ska få ytterligare en chans att para sig med Hälga (från rätt håll!) vilket isåfall, om hon sen får valpar gör att vi inte åker till Kroatien i sommar gör mig lite smått nervös för vad kommande sommar kan komma att bjuda på. Men hey! Inget ont som inte har nått gott med sig, eller vad säger ni?

Fredag idag då. Ska ta tag och göra ett vårstäderi i mitt rum, ("före/efter"-bilder kommer senare tänkte jag) om ni vill se dvs ;) Annars består denna fredag utav en löparrunda i skogen, skrivning av jobbansökan och en kväll/natt med Stoffe för min del. Hinner jag med allt detta, och det blir bra låter det som en riktigt bra start på lovets sista dag. Imorn är det ju trots allt vanlig helg.

Hoppas eran dag blir bra mina vänner :)

Miss you miss appelgren

Måste bara få ur mig saknadens klagor över att Emelie ligger och glassar i Thailand när jag här hemma behöver hennes råd och tjejsnack mest av allt! Jag saknar dig gullan, fruktansvärt mycket och kan knappt vänta till söndag när du kommer hem!
I need you!

image24

Dirty dog.

Efter flera timmar vid en skitig lada är det inte undra på att hunden ser ur som en lerhög. Jag såg till att få henne ren igen men stackars lilla H gilllar inte att bada...
image17    

      

Haha, hon är bra ful ibland Hälga men för det mesta är hon himla söt! :)
<3

God morgon!

Hallå hallå :)
Skulle gissa på att det blir fint väder även idag, steg upp i ottan imorse, 07.27 för att vara exakt, (tur att jag sov ensan, annars skulle en viss K ha fått spader) Har slösat bort timmarna med att titta på OC:s sista avsnitt och käkat en redig frukost. För en stund sen åkte slit-och-släng-kläderna på, mamma "bokade" ett par timmar av min så dybara tid till att slita i ladan en stund. Köra plåt och bära tegelstenar.... "kul"

Menmen... vad gör man inte.
Sara är i arbetartagen.

image16
Bilden har dock ingenting med resten av inlägget att göra. Mer än att detta är min bror William som även han ska vara med i ladan.

Make some weird steps!

 

Den här låten, Dead already av Thomas Newman från American Beuty fick vi dansp2or i uppdrag att göra en kpombination (en dans) till i modern dans.
Lyssna på den, bortse från pratet, den går i 3/4-takt och det här känns inte helt lätt.

Krånglar det för er så kan ni även se klippet på youtube här.

My friend

image15

Det här är Evylyn Pettersson, en av mina bästa vänner. Jag har känt henne sen 2an då hon och Matilda Ämström visade mig runt på Borns Friskola.

Ikväll är hon ute på äventyr och rapporterar till mig senare under kvällen. Bilden hittade jag från gårdagen då det var lagfest :)

Puss Ewa! <3

Livets frågor och dess ev. lösningar, vad vet jag..

Det är många som frågar mig hur jag orkar,
och hur jag hinner.
Mitt liv är fyllt av saker, värre i dåtid är i nutid,och ville jag skulle jag kunna fylla det ytterligare.

Svaret skulle kanske kunna landa någonstans mellan prestationsångest och vilja. För att inte tala om envisheten..
Jag vill väldigt mycket, kanske vissa gånger för mycket. Man ska hinna med skolan och samtidigt ha ett liv värt att leva. Man ska agera vuxet och moget, och på samma gång hinna vara barn och leva livet. Festa och kunna komma till skolan en måndag och känna att "Jesus Kristus, jag skulle ha stannat hemma!" på samma gång som man flitigt ska plugga och skaffa sig betyget att leva och göra sin framtida karriär på. Du ska vara perfekt, plugga och vara en bra elev i skolan samtigt som du ska vara perfekt, cool och hinna socialitetet på helgerna. Detta ska du hinna med samtigt som du hemma är en god dotter som städar ditt rum och plockar ur diskmaskinen 3-4 gånger i veckan.

Anyway. Jag gör mitt bästa, i sexan fick vi i uppgift att översätta en dikt på engelska. Den där dikten satte sig fast i mig och trots att det var länge sen finns den fortfarande kvar i mitt huvud.
Den där dikten blev någon slags vägledning för mig. Den är ganska lång men jag lovar er, den är värd varenda sekund ni ger den.

If I knew it would be the last time that I'd see you fall asleep,

I would tuck you more tightly and pray the lord your soul to keep.


If I knew it would be the last time that I see you walk out the door,

I would give you a hug and a kiss, and then call you back for one more.


If I knew it would be the last time I'd hear your voice lift up in praise.

I would videotape each action and word so I could play them back, day after day.


If I knew it would be the last time I could spare an extra minute,

To stop and say "I Love You" instead of assuming you would know I do.

  

If I knew it would be the last time I would be there to share your day,

Well I'm sure you'll have so many more, so I can let just this one slip away.


For surely there's always tomorrow to make up an overnight,

And we always get a second chance to make everything just right.


There will always be another day to say "I Love You",

And certainly there's another chance to say our "anything I can do?"


But just in case I might be wrong and today is all I get.

I'd like to say how much I love you and I hope we never forget.


Tomorrow is not promised to anyone, young or old alike,

And today may be the last chance you get to hold your loved one tight.


So if you're waiting for tomorrow why not do it today?

For if tomorrow never comes you'll surely regret the day.


That you didn't take extra time for a hug, a smile or a kiss,

And you were too busy to grant someone, that turned out to be there one last wish.


So hold your loved ones close today and whisper in there ear,

Tell them how much you love them and that you'll always hold them dear.


Take time to say "I'm sorry", "Please forgive me", "Thank you", or "It's ok".

And if  tomorrow never comes...you'll have no regrets about today.


Helgen i stort

Då fredagens lektioner i skolan inte ansågs väsentliga tog jag och Kristofer oss friheten till lov en dag tidigare vilket gjorde att detta varit en långhelg. Essän som vi skrev i 2,5 timme om kalla kriget i Torsdags gick jättebra. Mitten kan  ha varit aningen luddig med början och slutet är det som man ska lägga mest vikt på enlit lärarna. Och min början var bra, för at´t inte tala om slutet, enastående ;) haha.

Fredag blev slapp fram till eftermiddagen då vi kom hem från Ghyttorp. Steg innanför dörren till mitt rum och tackade mig själv innerligt att jag röjt lite inna jag åkte hemifrån i torsdags! Jag speedade om, käkade och hann med 18.54-bussen till Örebro med Kristofer. Ett gäng från RMS har fyllt 18 ganska nyligen och det vankades gallej. Kom hem ganska tidigt, vilket var förvånandsvärt skönt. Innan vi gick och lade oss satt vi ensamma i köket som var mörkbelagt runt tolvsnåret och mumsade på fruktsallad och yoghurt.

Så små saker,
gör livet så betydligt.

Igår var jag med Ewa-Lena en stund, det var mys :) Hon skulle på lagfest på kvällen så jag hängde med en viss Norén. Vilket var ett bra tag sen. Vi kollade på OC, käkade fruktsallad, glass och snackade massa skit och minnen från 7-,8-,9A och Simon Sandegren, haha.

Dagen idag blev en tränings/slappardag. var ute och löpte en sväng, tränade lite och kollade på film med lillebror. Snart kommer morfar, käk serveras och senare kilar jag nog till Kristofer :)
Klockan 21.00 är det ju Walander mina vänner. Missa inte!

Hej från mig .
S


Alla hjärtans dag

Gårdagen började hysteriskt mysigt. Klockan var 06.40, jag var  i badrummet när jag hörde att någon kom in i huset. Först blev jag livrädd, vem tusan kommer nu?!! När jag tog mod till mig och gick ut för att kolla vem det var så var vardagsrummet tomt, köket likaså..

..men på sängen i mitt rum satt K med blommor i handen. Han hade gått upp klockan sex för att hinna upp till mig med en ros innan han åkte till skolan.  Det är sånt som gör dagarna så himla bra. Och mig så himla glad och varm i magen :)

Han är snällast i välden min älskling <3

På eftermiddagen åkte jag ut till Ghyttorp och gjorde fint. Tände ljus och fyllde badkaret med bubbelbad. När K sen kom dit överraskade jag honom med bad och lite annat :) Vi lagade mat som blev himla god.
Det var en bra alla hjärtans dag. image13


Update!

Förmodligen ett försök till inbrott med de har ännu inte identifierat några misstänkta vad jag har hört.
Brorsan ringde ju hem och berättade om vad han misstänkte. Två minuter senare ringer han igen; "Nu slocknade hela skiten" 

Vidare kontakter har meddelat att det stod ett fönster vidöppet in till skolan, så man har ju sina misstankar. Har funderat lite över att utnämna denna blogg till skvallerhörnet, tycker presonligen att jag kommer med lite småskvaller här och var. Kanske skulle bli mer av det, vad tycker ni?

Kan redan höra det i huvudet, "Vidare skvaller kommer här på..(en man med basstämma säger:) "Caraas.blogg.se", remember, you heard it all from miss S"

;)

Brorsan är iskall!

Jösses! Min bror är makalös, han råkar alltid vara på plats när DET händer. Spelar ingen roll vart, när eller hur. Han prickar't alltid!
Nu ringde han nyss hem och talade om att han trodde att det var ett inbrott på gång i Karlsängsskolan. Mamma och pappa åkte precis ner och jag sitter hemnma uppkrupen i soffan och kan knappt bärga mig! Det här är bättre än Beck ju!

Jag återkommer!

ihhh...

Helgen i stora drag

Fredag - se tidigare inlägg...

Lördag - Vaknade hos K, kilade över till Evylyn vid tvåtiden eftersom älskling "skulle till Ludde" vilket visade sig i själva verket vara helt andra saker, nämligen hemligheter inför alla hjärtans dag! Ihhh!! Den dagen kan vara den mysigaste på hela året, den är iallafall helt klart nominerad! Påskafton är gos oxå förstås:) Nu är jag iallafall alldeles mysig i magen av kärlek och kan inte sluta fundera på vad K kan ha hittat på! Han vägrar tala om det, inte så konstigt iof eftersom jag har mina egna hemligheter till Torsdag! ;)

Lördag kväll - Från början var väl tanken någon slags lugn hemmakväll med film och godsaker. Men planerna styrdes om illa kvickt när T ringde. Jag, Ewe, Cc och Thom hamnade på någon fest på Hertig Karls Allé, stannade där ett tag, lekte lekar och spelade gitarr. Sen var det dags att strutta vidare i natten, tog bussen hem till Nora och vidare till Thony och Linda eftersom Mårten dragit dit oss. Där var det mycket trevligt folk och lekarna fortsatte sin glada gång ;) En timme senare eller två trillade vi in hos Blom's. Norafester har alltid mycket folk, det gäller bara att hitta rätt näste och det kan jag lova att vi gjorde, det var proppat, alla var där! Vilket var trevligt, jag är inte den som klagar på sociala tillställningar med mycket kropp och folk!

Cyklade hem under natten och saknade K när jag kröp ner i min då alldeles för stora och kalla säng.
Jag hann iallafall träffa honom lite under kvällen, tack älskling<3



Söndag - Vaknade, hjälpte mamma i ladan en stund, cyklade ner med Ewes cykel igen, hälsade på Kristofer, hem, käka och nu sitter jag här, ska nog byta till plugg snart.
Ikväll kommer han hit, då ska vi mysa^^

image10
Ewe och spenderade lördagen ute på rövarstråk.
Du får mig alltid att må så bra darling<3

                                             
                                                                 image9
      Att vakna bredvid dig kan vara det bästa som finns!




image8
Den helgen tackar jag för.
Nu väntar en ny vecka, sista innan lovet! :D

It's like honey to be with you
You know, sugar is never ever so sweet as honey
And I'm dying for you, cryin' for you, I adore you


Åter en helg.

Äntligen, efter en veckas slit, och med ytterligare en kommande är helgen mer än välkommen och välförtjänt. Igår unnade jag mig slappa, degeri och att absolut inte göra någonting alls! Meningen var att jag och K skulle vara barnvakter till broret A, eftersom det var päronkalas i Jörnboås. Men när pappa kom hem med feber ställde de in och vi jag flydde hem till K där vi hade en mysig kväll med film och snacks framför Tvn.

Hann faktiskt med en sväng till badhuset med mamma och W också. Simmade några längder och kände verkligen att det var alldeles för länge sen jag använde de muskelgrupperna. Men sportlovet närmar sig med stormfart och nu är det spikat, stannar jag hemma medans resterande av Sundsbergsvägen 7 sticker till Jämtland ska jag och K ha träningsvecka! Vi ska slita och ligga i.  Wish me luck!

Nu kom vi precis ur duschen och ska nog inte göra så mycket alls en stund. Såsmåningom ska jag börja ta mig hemåt och kanske titta lite i matteboken... det var ju det där med betygen ni vet..

Vad gjorde ni igårkväll?

Puss
S

Skolarbeten

Gó kväll allihopa!
Lite dåligt med uppdatering här de senaste dagarna, kommer kanske att blir aningen torrbelagt ett tag framöver, iallafall fram till helgen. I need to take some responsibility! För en gångs skull....

Att tänka "Plugg" påvägen hem, att planera in matteboken en timme om dagen, att verkligen bestämma att NU ska jag läsa glosor....
....men att sen låta det falla över och bli fast framför bloggen, bilddagboken och msn, (oftast samtidigt!)

Det är ofta så mina dagar ser ut. Men nu har jag ändrat mig, se det som ett försenat nyårslöfte. SKÄRPNING!
Och min första dag har gått bra, jobbade stenhårt med andragradsfunktioner, potenser och alltvaddetnuheter i 3 hela timmar!

Duktig Sara.

Kom igen ni oxå! Betygen är vad vi kommer att behöva i framtiden. Det är NU man ska vika tid till skolan, vi är på slutspurten av alla våra år i skolbänken mina vännner! Keep Going!




Kvällens toner

Om och om igen rullar låtarna, jag myser och mår bra av musiken.
Dock kommer de nog snart att vara sönderlyssnade allihopa.

Block Party - Flux
? - Famous Last Words
Cosmic Gate - Exploration of Space (Ext mix)
Foo Fighters - Everlong
Slipknot - Duality
Young Love - Discotech
Fallout Boy - Dance Dance
Red Hot Chili Peppers - Otherside
Artic Monkeys - D is for Dangerous


Har du några tips på bra låtar? Vilken är din favorit just nu?




Dagens garv, missa inte!

Bakgrund för icke fd. Bornsbarn:
När jag var liten gick jag på Borns Friskola. Där fanns även en kille vid namn mr X, mr Xvar "känd" för att gå klädd i fleecetröjor, gummistövlar och vara ganska allmänt ovårdad. Under hans maxkarriär visste alla även att han åt hela 21 köttbullar de dagar det serverades. Jag glömmer aldrig den dagen då vi gick i 6an och var först ner till matis , halvvägs ner hör vi 3-4an komma bakom oss.. Min kära vän Evylyn skriker i högan sky; "SPRING SAAARA; MR.X Koooooommmer"!!!
Vidare information om mr.x är att hans far sedan länga byggt en båt som de ska segla jorden runt med.

Idag åkte jag och denna mr.x samma buss hem från Örebro. Jag ropade bak i bussen där han satt och frågade hur det gick med båtbygget.. Han såg fruktansvärt skräckslagen ut och frågade vem i all världen jag var?!
Efter en utläggning om att "hejjaghetersara, gickpåborn, duvet Evylyn, granhäcken, köttbullar, du, Gutta.osv.osv.osv..." fattade han fortfarande ingenting.

Jag gav upp.

I sandbacken gick mr.X av och jag kunde inte låta bli att kläcka ur mig "Lycka till med Frida"
Jag fick en förfärad blick och ännu ett "WHAT?!!, hur vet du?!!"

Därmed lämnade våran mr. X bussen 302 och åkte nog hem till sin far och båten.

Den här Frida nu då..?
Jo, jag kan berätta att jag såg henne och mr.X gulla tillsammans på stan idag.
Frida Ekendahl.

Därmed har vi dagens skvaller oxå!

Godnatt mina vänner

Ska tilläggas att för att få ut maxgarv att detta ska man inte bara vara Norabo utan oxå fd. Bornsbarn.
Kan tänka mig att en viss Evylyn Pettersson ler en aning för sig själv precis nu..
<3

En gång är ingen gång..

Idag är jag hemma från skolan, symptomen  är " tung i huvudet och mådde illa imorse." Sånna här dagar är egentligen fy skäms, att ljuga, känna efter och vara hemma från skolan är inte vanligtvis inte okej, speciellt inte när anledningen är att Kristofer övertalade mig 06.50 om att vi var hysetriskt sjuka båda två... 

Dagens ordspråk blir "En gång är ingen gång", två gånger däremot, det är alldeles för mycket"

Ikväll ska jag iväg till dansen, bugg står överst :)

Myskläder

Ruskig dag igår, vädret menar jag. Den började ju så fint med mängder av snö. Jag var tom ute en prommis med mamms och Hälga i skogen. Men sen kröp graderna närmare plus och all snö blev plask.

Vi var och firade morfar som fyller 87 bast på eftermiddagen, det var mysigt, inget speciellt men mycket trevligt :) Vid halv sju traskade jag över ängarna mot Kristofer. Skorna blev dyngsura, kroppen genomfrusen och axlarna helt mosade av den tunga väskan. Men älskling var söt och gav mig nya strumpor och te när vi kom hem till honom. Sen unnade jag mig lite lyx, och det var inte frågan om någon glass i Take-away mugg eller  juicyoverall här inte! Inte ens någon specialdildo i megasize driven av fyra lesbiska dvärjar. 
Nej, för våran del var det mjukisbyxor, en stor T-shirt och Walander som gjorde söndagskvällen.

Det duger.

Back on track

Sådär, det är jättemånga som frågat vart saraaskerlund.blogg.se tagit vägen. Det är sjävlklart jätteroligt att så många saknar den, haha :) Sanningen är den att jag fick spel på när designen inte ville fungera, dessutom var det en hängig dag då saker och ting helst inte ska jävlas. Hämnden på bloggen, samt även resultatet blev att den försvann, puts väck! Men nu är jag som sagt tillbaka, dock med Caraas.blogg.se inte heller designen här på bloggen är något speciellt att hurra för.. men! I'm working on it! One step every day.
Ta hand om er!


RSS 2.0